Home

Achtergrond

Crisis heeft weinig invloed op vacaturemeldingen

De economische crisis heeft tot nu toe weinig invloed op het aantal vacatures voor seizoenarbeid.

Dat meldt LTO Seizoenarbeid. Het aantal vacaturemeldingen tot nu toe dit jaar is vergelijkbaar met 2008. Er wordt dit jaar ook weer een beroep gedaan op Roemenen en Bulgaren om arbeidspieken op te vangen. Zo zijn in de eerste vier weken van 2009 al zo'n 200 tewerkstellingsvergunningen (twv's) afgegeven voor de agrarische sector.

Een sterke stijging van vacatures wordt niet verwacht. De economische crisis zorgt er voor dat het aanbod van Poolse arbeiders niet terugloopt, zoals in 2008 werd verwacht.

LTO Seizoenarbeid zegt verder steeds vaker berichten te krijgen dat Roemeense werknemers moeten betalen aan tussenpersonen om voor een twv in aanmerking te komen. Betaling conform de cao is een van de uitgangspunten bij de aanvraag van een twv. Het is daarom volgens LTO Seizoenarbeid wrang dat buitenlandse werknemers aan malafide bureaus flinke bedragen moeten betalen om te worden voorgedragen voor een twv-aanvraag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.