Home

Achtergrond

Cosun wil Duitse suikerfabriek kopen van Danisco

Coöperatie Cosun wil de suikerfabriek in het Oostduitse Anklum kopen van het Deense suikerconcern Danisco.

Cosun heeft een verzoek ingediend bij de Bundeskartelamt, de Duitse kartelautoriteiten. Danisco wil de hele suikerdivisie verkopen aan het Duitse suikerconcern Nordzucker. De Bundeskartelamt wil daar alleen toestemming voor geven als Danisco de suikerfabriek in Anklam verkoopt. Cosun heeft zich gemeld bij de Bundeskartelamt als belangstellende.

Jos van Campen, voorzitter van de raad van beheer van Cosun, verwacht dat de Bundeskartelamt de aanvraag binnenkort gaat behandelen. "We wachten de uitslag af. Een overname ligt in het verlengde van onze kernactiviteiten, het produceren van suiker."

De fabriek in Anklam ligt in het uiterste noordoosten van Duitsland. De fabriek verwerkt 950.000 ton bieten per jaar, goed voor 136.000 ton suiker. Cosun heeft in Nederland in de laatste bietencampagne 860.000 ton suiker geproduceerd in twee fabrieken.

Of registreer je om te kunnen reageren.