Home

Achtergrond 216 x bekeken

Consumentenbond maakt fout in rookworstenonderzoek

De Consumentenbond heeft een fout gemaakt in het onderzoek naar rookworsten.

De bond verweet de HEMA haar worsten niet echt te roken. Dat heeft een zegsman vandaag gemeld. De bond beklemtoont overigens wel bij te blijven bij de gemeten vetpercentages in de rookworsten van de HEMA.

De Consumentenbond stelde in haar onderzoek dat de meeste rookworsten hun specifieke smaak danken aan een aroma dat aan de worst wordt toegevoegd. Alleen Albert Heijnworsten zouden nog op authentieke wijze zijn gerookt. De bond erkent nu dat ook de HEMA haar worsten inderdaad wel op eikenhout rookt, zoals de winkelketen claimde.

De HEMA beraadt zich nog op stappen tegen de Consumentenbond. "We vinden de excuses wat dunnetjes'', stelt een zegsvrouw. "Onze rookworsten worden al meer dan zeventig jaar lang uren gerookt op eikenhout.'' Volgens de zegsvrouw gaan er jaarlijks meer dan tien miljoen worsten over de toonbank.

Lees ook Magere rookworst blijkt moddervet

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.