Home

Achtergrond

Commissarissen van de Koningin hebben 30 bijbanen

De elf commissarissen van de Koningin hebben dertig betaalde bijbanen waarmee ze in totaal zeker 300.000 euro verdienen.

Dat meldt het weekblad Elsevier dinsdag. Volgens Elsevier klust vooral Jan Franssen (Zuid-Holland) flink bij. De VVD'er wil net als zijn Zeeuwse collega Karla Peijs niet vertellen wat hij verdient met zijn nevenfuncties. Maar volgens Elsevier komt er bij Franssen via zeven van zijn elf bijbanen per jaar ruim 53.000 euro bruto op de rekening bij.

Elsevier onderzocht in 2005 voor het eerst de bijverdiensten van de commissarissen van de Koningin. Die bleken toen gezamenlijk 72 betaalde bijbanen te hebben en ze vertelden liever niet hoeveel ze daarmee precies verdienden. Anno 2009 klussen de commissarissen van de Koningin dus fors minder bij. Mede door de ophef die ontstond na de vorige publicatie, aldus Elsevier. John Jorritsma (Friesland), Max van den Berg (Groningen) en Leen Verbeek (Flevoland) hebben zelfs geen betaalde bijbanen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.