Home

Achtergrond

Clinton roept China op tot aanschaf obligaties

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft op de laatste dag van haar bezoek aan China nogmaals opgeroepen om staatsobligaties te blijven aanschaffen. Clinton bracht een driedaags bezoek aan de grootste schuldeiser van Amerika.

,,Door het Amerikaanse ministerie van Financiën te steunen tonen de Chinezen onze onderlinge verbondenheid. We zullen echt samen vallen of groeien'', aldus Clinton, die eerder zei de band met de Volksrepubliek te willen versterken en verbreden.

Clinton's Chinese ambtsgenoot Yang Jichie verzekerde haar zaterdag al dat China vertrouwen in het Amerikaanse financiële bestel blijft houden. Het Aziatische land heeft bijna 700 miljard dollar aan staatsobligaties in handen. Als Peking niet langer dit soort schuldbrieven zou aanschaffen, zou Washington het middenin de financiële crisis zonder deze gestage geldstroom moeten doen.

Clinton maakte afgelopen week een tour door Azië. Ze bezocht naast China ook Indonesië, Japan en Zuid-Korea. Het was voor het eerst dat zij als minister van Buitenlandse Zaken op reis ging.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.