Home

Achtergrond

Clinton bezoekt Zuidoost-Azie

De eerste overzeese reis van de nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton voert naar Zuidoost-Azië.

Dat heeft haar ministerie, het State Department, donderdag laten weten. Traditioneel bezoeken nieuwe Amerikaanse ministers van Buitenlandse Zaken eerst Europa of het Midden-Oosten. Met haar keuze wil Clinton duidelijk maken dat de Verenigde Staten veel waarde hechten aan goede banden met de Aziatische grootmachten, aldus haar zegsman.

Clinton vertrekt op 15 februari en bezoekt in ruim een week tijd Japan, Indonesië, Zuid-Korea en China. Belangrijke gespreksonderwerpen zijn onder meer de mondiale economische crisis, veiligheidsvraagstukken, klimaatverandering en regionale kwesties als het Noord-Koreaanse atoomprogramma.

Volgens de zegsman is het bezoek van Clinton aan Indonesië, het grootste moslimland ter wereld, ook een gebaar van goede wil richting de islamitische wereld. President Barack Obama heeft beloofd de banden met moslimlanden aan te halen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.