Home

Achtergrond

Chinese industrie leidt tot afwijkingen baby's

Het aantal kinderen dat in China wordt geboren met een afwijking, is de afgelopen jaren snel toegenomen. Volgens deskundigen is de stijging te wijten aan de vervuilende industrieën in de Volksrepubliek. Dat schrijft de krant China Daily.

Volgens een hoge ambtenaar van het Nationaal Bureau voor Populatie- en Familieplanning is er sprake van een "alarmerende toename'' in de steden en op het platteland. Daarom is een preventieprogramma opgezet, dat ervoor zorgt dat zwangere vrouwen onderzocht worden.

De provincie waar de meeste kinderen een aangeboren afwijking hebben is Shanxi. Dat gebied is het kloppende hart van China's mijnindustrie. "Het probleem van afwijkingen bij de geboorte is te koppelen aan de milieuvervuiling, zeker in de acht gebieden waar de meeste kolenmijnen staan'', aldus een andere woordvoerder van het Bureau.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.