Home

Achtergrond

China onderzoekt nierproblemen kinderen

China onderzoekt de opvallende toename van het aantal kinderen met nierstenen. Chinese media melden dat tientallen kinderen ziek werden na het nuttigen van het melkproduct Dumex.

Vorig jaar kregen circa 300.000 kinderen nierproblemen na het consumeren van met melamine vervuild melkpoeder. Volgens de Chinese autoriteiten overleden zes Chinese baby’s door de giftige stof.

De krant China Daily meldde donderdag dat uit onderzoek is gebleken dat in de babyvoeding van Dumex geen melamine zit. De nierstenen bij kinderen zijn onder meer geconstateerd in de provincie Gansu (noordwesten) en Guizhou (zuidwesten). Van de kinderen met nierproblemen in Gansu heeft 5,6 procent echter nooit melkpoeder genuttigd.

Peking wil dat er snel duidelijkheid over de kwestie komt, ook omdat ouders compensatie eisen van bedrijven die melkpoeder maken. Gezondheidsdiensten hebben de opdracht gekregen een grondig onderzoek te doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.