Home

Achtergrond 261 x bekeken 4 reacties

Campina opnieuw meest verkochte A-merk

Campina was ook in 2008 het meest verkochte A-merk in de Nederlandse supermarkten.

Dat constateert marktonderzoeksbureau IRI dat jaarlijks een top 100 van de grootste A-merken opstelt voor het tijdschrift Foodmagazine. In deze top 100 komen negen merken van FrieslandCampina voor. Chocomel is een van de meest opvallende stijgers.

Het merk Campina behaalde met haar verschillende producten in 2008 een winkelomzet van 426 miljoen euro. Daarmee realiseerde het 4,5 procent meer omzet in de supermarkten dan in 2007, aldus IRI. Het merk is daarmee bijna anderhalf keer zo groot als de nummers twee en drie: Marlboro (302 miljoen euro) en Douwe Egberts (297 miljoen euro).

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kalf Kees

  Levensverhaal van een kalfje: "Eindelijk daar zie ik dan het levenslicht ! Ik ben een kalfje en wil graag snel kunnen dartelen in de wei en meteen melk drinken aan mama's uiers. Maar wat is dat....??? een meneer die zich boer noemt haalt mij weg bij mijn mama!!! Wat zie ik ook een intens verdriet in de ogen van mijn mama!!!!!!! Ik word een kleine ruimte ingezet, die men 'eenlingbox' noemt, maar eigenlijk gewoon een veredelde kist is. Daar moet ik maar liefst 8 weken in verblijven!!! Maar ik ben een kalfje, een kind dat wil drinken bij zijn mama!! Ik krijg nu van die meneer die zich boer noemt een emmer met poedermelk....bah! Ik verlang naar mijn moeder!! Ik wil mama-melk zuigen aan haar uiers. En mijn mama verlangt naar mij..... Maar in de tussentijd wordt zij "gemolken" door die boerenmeneer. Maar eigenlijk is dat "melken" gewoon een ander woord voor melk stelen!!! En wat gebeurt er nou met die melk zie ik....????? Die wordt gedronken door............................... MENSEN!!! VOLWASSEN mensen nog wel !!!! MIJN mama melk !!!!!!!!!!!! Hallo stelletje dieven !!!!! dat is mijn mamamelk !!!! Voordat ik 3 weken oud ben word ik op transport gezet richting.............de dood..........ik word vermoord...................andere kinderen van mijn moeder hadden iets meer "geluk". Die mochten zowaar zelfs 6 maanden blijven leven.........Maar in die 6 maanden zagen ook zij mama nooit meer...... En mama moest al die tijd maar melk "geven" voor die mensen. Die mensen die al haar melk opdrinken en elke dag weer stelen zij haar melk die bestemd is voor haar kinderen, maar die mama noch haar melk nooit te zien en te drinken krijgen. Mijn arme mama....... als zij straks niet meer op tijd zwanger raakt of minder melk "geeft" wordt ook zij op transport gezet en vermoord....... En dat allemaal alleen maar omdat mensen zonodig melk willen drinken. Melk die zij allen gekregen hebben toen zij baby waren..... Want melk is voor baby's!!! Mama-mensen-melk is voor mensen baby's. En mama-koeien-melk is voor koeienbabys. Koemelk is voor ons kalfjes, maar mensen zijn hele slechte wezens doordat ons allemaal af te nemen, ons direct na de geboorte van onze moeders te scheiden en ons te vermoorden. De levensvreugde die ik had in mijn oogjes toen ik geboren werd, maakte snel plaats voor een gevoel van "was ik maar nooit geboren". Wat kunnen mensen een harteloze wezens zijn...... ==========Kalf Kees

 • no-profile-image

  koetje

  Aldus sprak de kleuterjuf.

 • no-profile-image

  milky

  Hahahahahaha wat een verhaal. Tjonge jonge waar gaat het over...... . Wat een onzin , ga wat doen met je leven kees.

 • no-profile-image

  fryske boer

  wat kan iemand toch een onzin uitkramen zoals die zogenaamde kalf kees ga toch iets nuttigs doen

Of registreer je om te kunnen reageren.