Home

Achtergrond 230 x bekeken 1 reactie

Burgers kiezen voor gemeentenaam Aalten

Burgers van de fusiegemeente Aalten en Dinxperlo hebben woensdag met grote overmacht gekozen voor de gemeentenaam Aalten.

Ruim 64 procent van de kiesgerechtigden deed mee aan het referendum. De gemeente maakte de uitslag woensdag bekend.
De voorkeur van de bevolking wordt voorgelegd aan de gemeenteraad die op 17 maart tijdens de raadsvergadering een definitief besluit neemt.
De burgers konden kiezen uit vijf geselecteerde namen. Burgemeester Bert Berghoef toonde zich woensdagavond ingenomen met de grote opkomst en betrokkenheid van de burgers bij dit onderwerp. Er was een opkomstpercentage van 27 procent nodig om het referendum geldig te verklaren.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    G.B. Dunnewold

    Dit referendum was een schoolvoorbeeld van volksverlakkerij. Waarom? Je kon de uitslag van tevoren voorspellen. De Aaltenaren wilden graag de naam "Aalten" behouden, de Dinxpeloers kozen voor de naam "Aalten-Dinxperlo" en de inwoners van Bredevoort voor "Heerlijkheid Bredevoort". Nu woont de grote meerderheid van de huidige gemeente in het dorp Aalten, dus de nieuwe gemeentenaam blijft Aalten. Het gemeentebestuur een zorg minder ("de inwoners hebben er immers zelf voor gekozen") en de inwoners van Dinxperlo blijven met een kater achter. De voorgestelde namen waaruit men kon kiezen, waren op dezelfde "democratische" manier gekozen. Een betere oplossing was geweest, dat men niet uit al langer bestaande namen had moeten kiezen. Deze uitslag zal de sfeer in de gemeente niet ten goede komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.