Home

Achtergrond 1 reactie

'Buitenlandse werknemers hebben belastingplichten'

Buitenlandse werknemers in het Westland moeten hun plichten als belastingbetaler nakomen.

Dat vindt de lokale politieke partij GemeenteBelang Westland (GBW). De fractie heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders, liet zij donderdag weten.

De partij heeft het vermoeden dat buitenlandse werknemers in vergelijking met Westlanders niet of onvoldoende hun plichten nakomen. ”Hierdoor loopt de gemeente inkomsten mis. Het gaat dan om een aantal lokale belastingen en uitkeringen uit het Gemeentefonds. Dit geldt overigens ook voor het waterschap, provincie en rijk”, aldus GBW.
Raadslid Leo Geubbels geeft als voorbeeld de wegenbelasting. ”We zijn een voorstander van vrijheid van verkeer in Europa. Maar in het Westland zien we veel Poolse nummerborden. Als je twee weken in Nederland verblijft, moet je wegenbelasting betalen.” Geubbels heeft het gevoel dat dat niet gebeurt.

Volgens Geubbels ligt de basis bij de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA). Een buitenlandse werknemer moet zich binnen vijf dagen bij de gemeente inschrijven als hij gedurende een half jaar ten minste twee derde van de tijd in Nederland verblijft. ”Wij hebben het idee dat dat niet altijd gebeurt. Terwijl die registratie ervoor zorgt dat bepaalde rechten en plichten in werking worden gezet.”

Geubbels stelt dat de kans bestaat dat de belastingtarieven omhooggaan als anderen niet betalen. ”We willen gewoon dat de lokale en gemeentelijke wetgeving goed wordt toegepast.”

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    boer mieras

    ze moeten die Polen allemaal terug sturen ze betalen geen belasting en andere lasten die wij wel betalen en ze zorgen voor overlast ,bij mij in de buurt zitten ze op een camping en daar is het iedere nacht een groot drankfestein en overlast voor de buurt

Of registreer je om te kunnen reageren.