Home

Achtergrond 282 x bekeken

Brussel vol lof over snelle reddingsoperatie

Vicevoorzitter Antonio Tajani van de Europese Commissie heeft minister Camiel Eurlings (Verkeer) vandaag telefonisch zijn waardering overgebracht voor de efficiënte manier waarop de reddingsoperaties zijn uitgevoerd.

Tajani heeft dit woensdag gemeld. Na de crash waren zeer snel veel ambulances en brandweerwagens ter plaatse bij het weiland waar het toestel is neergestort.

Tajani, die commissaris van Verkeer is, zei de ontwikkelingen van de crash bij Schiphol nauwlettend te volgen. Hij staat voortdurend in contact met de Nederlandse en Turkse autoriteiten, meldde hij. De Italiaanse EU-commissaris bracht zijn condoleances over aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Tajani zei de resultaten van het onderzoek naar de oorzaak af te wachten. Hij onderstreepte dat er vorig jaar ruim honderd inspecties zijn geweest van toestellen van Turkish Airlines. "De resultaten op het gebied van veiligheid en luchtwaardigheid waren steeds goed'', aldus de commissaris.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.