Home

Achtergrond 184 x bekeken

Brussel: kleine bedrijven ontzien bij jaarrekening

De Europese Commissie vindt dat kleine bedrijven geen jaarrekeningen meer hoeven te publiceren.

De Commissie heeft dit vandaag voorgesteld aan de EU-landen en aan het Europees Parlement. Het voorstel is bedoeld om de administratieve lasten te bestrijden. Volgens Brussel kunnen bedrijven zo tot 1.200 euro per jaar besparen. Dat is 6,3 miljard euro voor de hele EU.

"In deze tijd van economische onzekerheid kan dit een behoorlijke verlichting van de lasten zijn'', zei de Ierse EU-commissaris Charlie McCreevy (Interne Markt), die meer administratieve lastenverlichting belooft.

De voorgestelde uitzondering geldt voor bedrijven met minder dan 1 miljoen euro omzet, tien werknemers en een half miljoen euro balanstotaal.

Europarlementslid Ieke van den Burg (PvdA) reageert aarzelend positief: "Het is een welkom tussenstapje. Maar het liefst zie ik een uniform stelsel van simpele boekhoudregels. Een standaardsysteem voor de hele EU helpt veel meer.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.