Home

Achtergrond 890 x bekeken 9 reacties

Brabant wil veehouders weg hebben uit extensiveringsgebied

De provincie Brabant gaat haar best doen om veehouders uit extensiveringsgebieden weg te krijgen.

Veel veehouders kunnen op basis van bestaande rechten hun bedrijf nog wel uitbreiden, maar dat strookt niet met het Brabantse reconstructieplan. Daarom gaat de provincie veehouders benaderen om hun bedrijf te verplaatsen naar Landbouw Ontwikkelingsgebieden (LOG’s) of naar het buitenland.

Intensieve veehouderijen binnen 250 meter van natuur- of dorpsranden moeten daar op termijn verdwijnen, maar hebben nu nog de mogelijkheid om uit te breiden. Door emmissiearme bouwsystemen te combineren met luchtwassers blijft de veehouder binnen de milieu-eisen. De provincie Brabant is er bij gebaat dat die bedrijven niet uitbreiden maar verplaatsen naar een LOG. Met extra subsidies wil de provincie veehouders overhalen dat te doen.

De provincie zou daarnaast ook graag zien dat melkveehouders binnen de grenzen van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) hun bedrijf verplaatsen. Er zijn makelaars ingeschakeld om grond voor een nieuw bedrijf te zoeken in binnen- en buitenland. De provincie kondigde eerder al aan over te gaan tot onteigeningen als boeren niet van genoemde mogelijkheden gebruik maken.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  oostvaarderswold

  Bedankt C.D.A. en V.V.D. voor uw geweldige steun aan de boeren.

 • no-profile-image

  Gaatze

  Ik vraag me af waar ze het geld vandaan zullen halen nu de overheid 20 miljard tekort heeft...

 • no-profile-image

  lol

  Duits, Frans, Deens, Italiaans , Spaans, Engels, Servies, Pools, Roemeens, Bulgaars, Russisch, Japans, Chinees het maakt mij niet uit, als het er maar is en als et maar goedkoop is

 • no-profile-image

  Karel

  Gaatze, dat is de reden waarom Essent aan het Duitse RWE verkocht gaat worden.
  Natuurontwikkeling betalen door een relatief schone energieleverancier aan een smeerpoets als RWE te verkopen. Dat levert Brabant miljarden op en niet te vergeten een prachtige natuur en prima milieu.
  Nuon wordt om deze reden wellicht aan het Italiaanse Eni verkocht. En daar geniet Friesland van de miljarden opbrengst, zoals ook Amsterdam.
  Ja, in 60 jaar tijd kan er veel veranderen in Nederland. Had je 30 geleden geroepen we gaan onze energiebedrijven verkopen aan de Duitsers en Itialianen dan werd je terstond opgenomen in een gesticht en zat je er nu nog in, omdat men de sleutel van dat tehuis spontaan had weggegooid.
  Het kan verkeren. We pompen gas op in ons eigen land, en laten het verhandelen door Duitsers en Italianen en Denen, die het dan doorverkopen aan u en ik.
  Een paard krijgt spontaan de hik als dat in zijn oren gefluisterd wordt. Ha, ha.
  Nederlanders verkopen hun eigen moeder nog aan de vijand, hoor je ze in het buitenland fluisteren. Geef daar maar eens antwoord op. Ze zullen je nooit begrijpen hoe goed je Duits, Frans, Deens, Italiaans , Spaans, Engels, Servies, Pools, Roemeens, Bulgaars, Russisch, Japans, Chinees ook is. Men zal het elders vandaag nee nooit snappen. Welke uitleg je daar ook aan geeft.

 • no-profile-image

  Evert J

  Zitten we hier nu in Zimbabwe of verbeeld ik me dat? Ik schaam me om Nederlander te zijn.

 • no-profile-image

  BOER

  het beste zou zijn als alle vee uit brabant verdeween. Het is hier bezaaid met bio-industrie. Ik wou dat ze mij maar opkochten. Ik heb er stront genoeg van. Er is als boer niks meer aan

 • no-profile-image

  gert

  boeren zitten blijkbaar altijd inde weg

 • no-profile-image

  marco

  Brabant wil boeren dus Exporteren wat blijft dan over van een leefbaar platteland??

 • no-profile-image

  Dirk vd v

  De provincie drijft de prijzen op, op deze manier. De EHS betekent voor melkveehouders dus concurrentievervalsing, want de overige EU-lidstaten kennen dit beleid niet. De EHS is puur Nederlands beleid en is naar mijn idee aan een evaluatie toe ivm voortschrijdende inzichten. Ik denk ook niet dat dit aan de burger is uit te leggen: bedrijven het land uitjagen, terwijl banken miljardensteun krijgen!!!!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.