Home

Achtergrond 229 x bekeken

Boete geëist tegen 'rookcafé'

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag een boete van 1200 euro geëist tegen het Groningse café De Kachel wegens herhaaldelijke overtreding van het rookverbod.

Voor de rechtbank in Groningen eiste de aanklager ook dat het café een maand dicht moet als het rookverbod weer geschonden wordt. Voor deze laatste eis moet van justitie een proeftijd van een jaar gelden.

Controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit hebben de kroeg er zes keer op betrapt dat die zijn klanten binnen liet roken. De twee eigenaren van het café kunnen een boete van maximaal 18.500 euro krijgen.

Het is de eerste keer dat een rechtszaak wordt gevoerd over het schenden van het rookverbod in de horeca. De wet is afgelopen zomer in werking getreden. Sindsdien mag niet meer binnen gerookt worden in horecagelegenheden.

Vrijdag aan het einde van de middag is de verdediging van de eigenaren begonnen met haar pleidooi. De uitspraak in deze zaak wordt op 20 februari verwacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.