Home

Achtergrond 199 x bekeken

Blank opvallend genoeg duurder

De traditioneel slechte carnavalsmaand heeft weinig grip op blank kalfsvlees. Blank noteert zelfs €0,03 hoger, op €4,26 per kg (grafiek 1). Vorig jaar rond deze tijd werd er ruim één euro meer betaald.

Er is relatief veel vraag naar blank kalfsvlees, vooral uit Italië. En dat is opvallend, omdat februari een traditioneel tamme handelsmaand is.

Minder slachtdagen tijdens carnaval kan de prijs ook wat lucht hebben gegeven. Dat verkleint immers het aanbod. De komende weken stabiliseert de prijs voor blank. Een stijging ligt misschien in het verschiet.

Boerderij begint deze week met een nieuwe notering voor jonge rosés. Rosés worden vanaf nu onderverdeeld in twee klasses: jonger én ouder dan 8 maanden.

De rosés, ouder dan 8 maanden, noteren onveranderd op €2,93 per kg (grafiek 2). Dat is precies drie dubbeltjes minder dan een jaar geleden.

Voor jonge rosés wordt €3,23 betaald. Die notering is echter gebaseerd op een klein volume. Deze markt moet zich nog ontwikkelen. Dat kan pas als de prijzen van blank flink omhoog gaan en er qua prijs ruimte komt voor de jonge rosés.

prognose:

blank gelijk tot licht stijgend, rosé stabiel

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.