Home

Achtergrond 218 x bekeken

Biozuiveleters sturen 83 koeien naar Oeganda

Bewuste zuivelkopers hebben goede zaken gedaan voor gezinnen in Oeganda.

Ze spaarden vorig jaar 83 koeien bij elkaar via de spaaractie van de biologische zuivelmerken Groene Koe en Zuiver Zuivel.

De cheque waarmee die dieren kunnen worden gekocht, is vandaag in Limmen overhandigd aan de Stichting Heifer Nederland. De 15 liter melk die een koe dagelijks kan leveren, is voor een Oegandees gezin een belangrijke bron van voedsel. Niet alleen verbetert de gezondheid van de families door de zuivel, ze varen er bovendien wel bij dat ze melk kunnen verkopen terwijl tevens de moestuin goed gedijt door de koeienmest.

Heifer Nederland ziet het geven van koeien als een 'levende lening'. "Boeren kunnen aflossen door het eerste koekalfje door te geven. Zo dragen de Heiferboeren actief bij aan de bestrijding van armoede en zijn ze trots en vol zelfvertrouwen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.