Home

Achtergrond 214 x bekeken

Beperkingsgebied vogelpest Cloppenburg opgeheven

In de regio Cloppenburg in Duitsland is het laatste beperkingsgebied dat was ingesteld in verband met de uitbraken van laagpathogene vogelpest H5N3 opgeheven.

Dat meldt Landkreis Cloppenburg. In het gebied mag tevens weer pluimvee worden opgezet, met uitzondering van kalkoenen. Kalkoenbedrijven waar de ziekte niet is aangetroffen mogen na onderzoek weer nieuwe dieren ontvangen. Besmette bedrijven mogen dit nog niet.

Bij het bedrijf waar vorige week een verdenking was van de ziekte hebben laboratoria het virus niet aangetroffen. Sinds december vorig jaar zijn in het gebied 31 kalkoenbedrijven besmet geraakt met H5N3. In totaal zijn 570.000 dieren geruimd in verband met de uitbraken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.