Home

Achtergrond 9 reacties

Belgische rundertransporteur in de fout

Een Belgisch bedrijf heeft woensdag bij een transport van 34 runderen van Frankrijk naar een slachthuis in Overijssel het welzijn van de dieren ernstig geschaad.

Eén dier kwam dood van de wagen en een ander verkeerde in zeer slechte gezondheid. Dat meldde de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw vandaag.

De transporteur heeft een proces-verbaal gekregen. Het vervoer duurde langer dan acht uur en het bedrijf had daarvoor geen vergunning.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boer

  De oorzaak van dit transport ligt in Frankrijk! Nu moet het weer opgelost worden in nederland. Hebben ze geen klepcontrole in frankrijk?Een exportlading hoort toch gecontroleerd te worden?

 • no-profile-image

  gj

  Marijke gaat onmiddelijk als een dol geworden kropje sla te keer.
  Zo verschrikkelijk zijn die veetransporten niet. Wel vind ik dat slachtdieren hun laatste reis niet zo lang moeten hebben. Onderweg een dood dier is veelal pech, een incident.
  De sector van boer, transporteur en slachthuis heeft een verantwoording om een en ander zo goed mogelijk te laten verlopen.

 • no-profile-image

  Dies

  Wij als veehandel,transporteur zitten nu eenmaal in een verdomhoek. Ik ben zelf wel met 4 koeien in amsterdam gekomen die in een auto zaten geschikt voor 12 koeien en dan lag er ook een kapot, wat doe je daar aan ,iedereen in paniek over dierenwelzijn e.d. maar niemand die de 1200 euro inkoop vergoed. marijke zal wel een studie financiering of een uitkering genieten. In iedergeval heeft ze veel vrije tijd anders heb je wel andere dingen om druk om te maken.

 • no-profile-image

  Marijke

  Wanneer worden die verschrikkelijke transporten nou eens gestopt!!!??? Wanneer wordt die verschrikkelijke bio-industrie nou eens gestopt!!??!! Een ieder die hieraan meedoet, van bio-industrieel tot slager is schuldig aan een van de grootste misdaden van de moderne tijd. Ze krijgen een proces-verbaal....Levenslang zouden ze moeten krijgen de schoften!

 • no-profile-image

  Pieter

  Volgens mij is marijke de weg een beetje kwijt! Krijg je van al die sla en komkommer.

 • no-profile-image

  down under

  Deh, daar heb je weer z'n veganistische opmerking. Mooi Marijke, je opmerking is op deze site gehoord en genoteerd als zijnde voor kennisgeving aan genomen.

 • no-profile-image

  Gerrit

  Stond ik van de week plots in de file. De chauffeur voor me had een hartstilstand. Hij zat dood in de auto

 • no-profile-image

  veehouder

  als Dies de keerschotten in een veewagen goed gebruikt dan kan er niet een koe kapot gaan tijdens het transport.
  Hij zegt zelf dat er ruimte voor 12 koeien waren in de wagen en er werden 4 getransporteerd. op 12 staanplaatsen voor koeien moeten toch wel minimaal 3 verplaatsbare schotten aanwezig zijn.
  dit houdt in dat elke koe apart vervoerd kon worden in de wagen.
  conclusie: of de wagen was niet geschikt of Dies is ongeschikt als veetransporteur.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Wat dacht marijke dan van alle flats, vol gepropt met mensen. speelgoed uit china mensen in een vliegtuig naar ... en dan maar neer storten bij schiphol alsof dat geen aanslag op mens en dier maar vooral op natuur en millieu zal hebben??????????? Nou marijke leg dat maar uit..................

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.