Home

Achtergrond

Belgische militair houdt recht op twee pintjes

Er komt geen volledig alcoholverbod voor Belgische militairen op buitenlandse missies.

De maatregel zou per 1 maart ingaan, maar minister Pieter De Crem van Defensie heeft er op de valreep een streep door gehaald.

Van De Crem mogen Belgische militairen in het buitenland twee blikjes bier per dag blijven drinken. "Tenminste wanneer de omstandigheden dat toelaten'', aldus een woordvoerder van de minister zaterdag in de krant Het Nieuwsblad.

De legertop had de drooglegging van buitenlandse missies in december aangekondigd, omdat een toenemend aantal militairen naar België teruggestuurd moest worden wegens drankmisbruik. Maar met De Crem was over het alcoholverbod niet overlegd en de bewidnsman vindt het ook niet nodig, laat zijn woordvoerder weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.