Home

Achtergrond 3 reacties

Bejaarde krijgt geldboete voor verwaarlozen koeien

Een 85-jarige boerin heeft vandaag van het gerechtshof in Leeuwarden een geldboete van 600 euro gekregen voor het verwaarlozen van vier koeien.

Bij een controle van de Algemene Inspectiedienst (AID) bleek dat een aantal dieren ondervoed en slecht verzorgd was.

Eerder bepaalde de rechtbank in Zwolle al dezelfde straf. De vrouw ging tegen die uitspraak in beroep, nadat ze in een regionale krant had gelezen dat ze was veroordeeld. Tijdens de rechtszitting voerde haar advocate aan dat de boerin alleen de officiële eigenaar van de koeien was.

Haar zoon was verantwoordelijk voor de verzorging van de dieren. Het hof vindt echter dat de verdachte niet al het mogelijke heeft gedaan om de verwaarlozing te voorkomen. De verdachte was zelf niet bij de uitspraak aanwezig.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  down under

  Vindt ik ook, als we geluk hebben kan die vrouw (hoe oud is ze ook alweer?) nog net een paar dagen voor haar begravenis in de bajes! Laat me niet lachen Bert.

 • no-profile-image

  Bert

  Arme, arme koeien. De dieren zijn weer de dupe van zulke schoften. Ze zouden het schorem de rest van hun leven achter de tralies moeten zetten. Het is voor die veehouders te hopen dat ze mij nooit tegen komen....

 • no-profile-image

  'k heb ze allemaal nog

  Deze vrouw past dus prima in het project van minsiter Verburg. Alleen jammer dat dat weer eens net te laat komt. Zo zie je maar, dit kabinet loopt ook teveel achter de feiten aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.