Home

Achtergrond

Beemsterboer: weinig hinder van kredietcrisis

Handelsmaatschappij J.P. Beemsterboer ondervindt weinig hinder van de kredietcrisis in de export.

"Afrika had nooit geld en heeft nog steeds geen geld", reageert Peter Beemsterboer. "Het enige dat we merken, zijn de problemen in Oost-Europa. Vooral Rusland heeft het moeilijk. Dat merken we in onder meer de uienhandel."

Het handelsbedrijf in het Noord-Hollandse Warmenhuizen heeft meer last gehad van de prijsschommelingen van vorig jaar. "De prijzen van rijst en olie stegen snel", legt Beemsterboer uit. "Dat klapte vrij snel weer in elkaar. De schommelingen gingen heel hard. De verschillen komen soms op ons bordje."

Dat zorgde voor veel twijfel in de handel. Nu die schommelingen zijn gestabiliseerd, durven klanten volgens zoon en directeur Jan Beemsterboer weer grote orders te plaatsen. "Kredietverzekeringen staan ons niet in de weg. Veel landen waar wij zaken mee doen, worden toch niet gedekt."

Of registreer je om te kunnen reageren.