Home

Achtergrond 326 x bekeken 5 reacties

Balkenende: situatie buitengewoon ernstig

"Buitengewoon ernstig." Zo beoordeelt premier Balkenende de prognoses die het CPB vanochtend aan het kabinet heeft gepresenteerd en naar buiten heeft gebracht.

"De economische omstandigheden zijn uitzonderlijk", aldus de minister-president in een gezamenlijke persconferentie met directeur Coen Teulings van het Centraal Planbureau vanochtend in Den Haag.

De economische situatie heeft zich in een ongekend tempo dramatisch verslechterd, constateerde Balkenende. Nederland staat voor een "enorme beproeving", hoewel veel Nederlanders die hun werk behouden in 2009 er in hun eigen prtemonee nog weinig van zullen merken. Dat is onder andere te danken aan de sterk verlaagde olieprijzen en lage inflatie.

Balkenende benadrukte het belang van herstel van de export. Vanaf komende vrijdag zal het kabinet zich intensief beraden op herstelmaatregelen. Daar zullen ook nieuwe bezuinigingen en ombuigingen bij horen. Dat overleg zal niet makkelijk zijn. "Eenvoudige oplossingen bestaan niet", aldus de premier.

Lees ook Nederlandse economie krimpt met 3,5 procent

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  natura 2000 is ook zeer ernstig voor de boeren en de economie

 • no-profile-image

  gert

  wat recessie,half nederland is op wintersport

 • no-profile-image

  lucht

  Zolang er nog natuur bijkomt, en er nog een partij van de dieren is. Dan gaat het nog wel met de crisis. De overvloed is nog te groot.

 • no-profile-image

  down under

  @ Gert, ja net het gaat nog lang niet slecht genoeg. Zelf ga ik trouwens ook nog even een week skieën. Kon het niet laten om maar voor 7/8 biggen (340 euro) all in (komt alleen nog eten en drinken bij maar dat moet ik hier ook!) thuis te blijven.

 • no-profile-image

  Boesje

  Wij zitten al 20 jaar in een kredietcrisis. Ze zullen nu toch wel stoppen met het maken van luxe plannen voor natuurgebieden.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.