Home

Achtergrond

Balkenende naar G20-top in Londen

Premier Jan Peter Balkenende neemt op 2 april in Londen opnieuw deel aan de topbijeenkomst van de G20, de club van twintig belangrijkste economieën ter wereld.

Nederland is officieel geen lid van de G20, maar wil wel graag meepraten, net zoals dat bij de laatste G20-bijeenkomst in Washington ook mocht. Nederland wees er toen met succes op dat gezien de grote financiële sector hier ons land een groot belang heeft bij de aanpak van de wereldwijde financiële crisis.

Volgende week woont Balkenende in Berlijn een topontmoeting bij waar een aantal Europese landen de G20-bijeenkomst voorbereidt. Het gaat dan naast Duitsland om landen als Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Italië.

In Londen zal bij de G20-top ook de Amerikaanse president Barack Obama aanwezig zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.