Home

Achtergrond 214 x bekeken

BP en Verenium sluiten overeenkomst bio-ethanol

British Petroleum (BP) en de Verenium Corporation steken samen 45 miljoen dollar (35 miljoen euro) in onderzoek naar derde generatie bio-brandstoffen.

Daartoe hebben de Britse en Amerikaanse onderneming een joint-venture opgericht.

De bedrijven richten de joint-venture op in de plaats Cambridge in de staat Massachusetts. Hier zijn reeds veel wetenschappelijke instellingen gevestigd, zoals de Massachusetts Institute of Technology. Beide concerns leggen evenveel kapitaal in.

Het onderzoek moet in 2010 uitmonden in een grootschalige fabriek voor ethanol op basis van cellulose in Florida. Deze materie kan worden gewonnen uit onder meer gras, hout en de niet-eetbare delen van planten,

Of registreer je om te kunnen reageren.