Home

Achtergrond

Australië herdenkt slachtoffers bosbranden

Australië heeft zondag de slachtoffers van de recente bosbranden herdacht. Premier Kevin Rudd was aanwezig bij een kerkdienst in de open lucht in Wandong, een zwaargetroffen gebied in de deelstaat Victoria.

Daar eerde hij ook de lokale brandweer die "het belang van de gemeenschap voorop heeft gezet'', berichtten Australische media. De bosbranden die sinds een week het zuidoosten van Australië teisteren hebben aan zeker 181 mensen het leven gekost. Meer dan 4500 vierkante kilometer werd in de as gelegd en 1800 huizen werden verwoest.

De gouverneur-generaal van het Gemenebest van Australië, Quentin Bryce, woonde een dienst bij in de plaats Whittlesea. Daar waren overlevenden van het dorp Kinglake aanwezig, dat tot de grond afbrandde. Ook in Melbourne en Sydney werden de slachtoffers van de brandhaarden herdacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.