Home

Achtergrond

Asfaltcentrale Bruil kan naar Arnhem

De verhuizing van asfaltcentrale Bruil van Wageningen naar Arnhem kan doorgaan.

De nieuwe locatie aan de Koningspleij in Arnhem voldoet op alle vlakken aan de milieuwet. Negatieve gevolgen voor de gezondheid van omwonenden zijn er naar verwachting niet. Dat blijkt uit onderzoek door onderzoeksinstituut TNO, aldus de provincie Gelderland vandaag.

Tegen de verhuizing van Bruil, dat dagelijks ongeveer 2000 ton asfalt produceert, bestaat weerstand bij omwonenden. Zij vrezen stank- en geluidsoverlast. De provincie liet al eerder onderzoek doen naar de verhuizing en ook toen kwamen geen nadelige effecten aan het licht. Het onderzoek van TNO moest definitief uitsluitsel geven.

De gemeenteraad van Arnhem moet zich nog over het TNO-rapport buigen en zal daarna een besluit nemen over het bestemmingsplan
dat verhuizing van Bruil mogelijk maakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.