Home

Achtergrond 186 x bekeken

Artsen willen kinddossier niet delen met politie

Artsenorganisatie KNMG vindt dat het elektronisch kinddossier (EKD) niet beschikbaar mag zijn voor politie en justitie.

Brede toegankelijkheid zou het bieden van goede medische zorg ondergraven, heeft de KNMG vandaag laten weten.

De artsen keren zich tegen een voorstel van de Rotterdamse wethouder Leonard Geluk om ook politie, justitie en Bureau Jeugdzorg inzage te geven in het dossier. Geluk wil daarmee niet alleen medische zorg bieden maar ook risicosituaties op het spoor komen.

Volgens de KNMG is voor dat laatste de Verwijsindex Risicojongeren (VIR) bedoeld. Via die index kunnen hulpverleners van risicogezinnen te weten komen of andere hulpverleners ook risico's in dat gezin hebben gesignaleerd.

De artsen hebben de steun van minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin). In de Tweede Kamer zei Rouvoet vorig jaar dat toegang tot het dossier voorbehouden blijft aan jeugdartsen. De Kamer zag wel wat in een bredere toegang tot het dossier, dat bedoeld is om informatie over een kind beter uit te kunnen wisselen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.