Home

Achtergrond 169 x bekeken

Architectenbranche in zwaar weer

De economische crisis treft een aanzienlijk deel van de Nederlandse architectenbureaus.

Driekwart ervaart in enige tot zeer sterke mate de gevolgen van de economische malaise, blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA).

De bureaus met meer dan tien vaste medewerkers hebben de grootste problemen. De gevolgen zijn vooral merkbaar doordat het aantal nieuwe opdrachten vermindert en reeds gegeven opdrachten voor onbepaalde tijd worden uitgesteld. De meeste getroffen bureaus nemen maatregelen in het personeelsbestand: 36 procent verlengt tijdelijke contracten niet en 20 procent ontslaat een deel van het vaste personeel.

Architectenbureaus krijgen minder opdrachten door financiële problemen bij opdrachtgevers en een gebrek aan vertrouwen om aan een nieuw project te beginnen. In de woningbouwsector vallen de hardste klappen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.