Home

Achtergrond 213 x bekeken

Anheuser-Busch Inbev verkoopt Labatt Amerika

De fusiecombinatie Anheuser-Busch Inbev verkoopt de Amerikaanse activiteiten van Inbev, Labatt USA, aan private investeerder KPS Capital Partners.

Met de verkoop verliest de bierbrouwer ook de rechten op het merk Labatt. De Labatt Brewing Corporation blijft volgens de overeenkomst de komende drie jaar het merk Labatt brouwen voor de Amerikaanse markt, waarna de koper de verantwoordelijkheid voor de productie overneemt.

Anbeuscher-Busch Inbev verkoopt Labatt op last van de mededingingsautoriteiten. In november gaf het ministerie van justitie onder voorwaarden toestemming voor de mega-deal. Met dezelfde reden verkocht het bedrijf onlangs haar 20 procent aandeel in de Chinese brouwer Tsingtao aan het Japanse Asahi Breweries.

Of registreer je om te kunnen reageren.