Home

Achtergrond

Amerikaanse Senaat stemt in met stimuleringsplan

De Amerikaanse senaat heeft dinsdag ingestemd met een omvangrijk stimuleringsplan voor de Amerikaanse economie. De versie van de Senaat voorziet in 838 miljard dollar aan extra uitgaven en belastingvoordelen.

Eind januari gaf het Huis van Afgevaardigden al goedkeuring aan een andere versie van het plan met een omvang van 825 miljard dollar. De beide huizen van de Amerikaanse volksvertegenwoordiging moeten nu met elkaar in gesprek over een definitief voorstel dat voor ondertekening naar president Barack Obama gaat.

Het stimuleringsplan is een van de eerste grote initiatieven van de nieuwe regering van Barack Obama. De extra uitgaven aan onder meer infrastructuur moeten de Amerikaanse economie, die kampt met krimp en oplopende werkloosheid, een oppepper geven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.