Home

Achtergrond 193 x bekeken 1 reactie

'Ambtenaren zijn blij met baan'

Driekwart van de ambtenaren is blij met een baan bij de overheid tijdens de huidige economische crisis.

Bijna 70 procent denkt dit jaar zijn huidige baan niet te verliezen. Bij werknemers in het bedrijfsleven is dat 47 procent. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van InOverheid.nl, een nieuwssite voor ambtenaren.

Bijna driekwart van de werknemers zegt ondanks de financiële crisis op zoek te gaan naar een andere baan. Ze zoeken vooral een werkplek bij de overheid. Een op de vijf werkzoekenden geeft daarbij aan dat de (baan)zekerheid de belangrijkste reden is om ambtenaar te worden. Een deel denkt dat bij de overheid de kansen groter zijn en meer doorgroeimogelijheden biedt. Twee op de vijf ambtenaren wil een levenslange carrière bij de overheid. Vooral oudere ambtenaren willen dat. Ruim de helft van de jonge ambtenaren zegt binnen vijf jaar niet in het bedrijfsleven te willen werken.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    hendrikus

    als deze ambtenaren allemaal kunnen blijven,ga ik koffieplanten telen

Of registreer je om te kunnen reageren.