Home

Achtergrond 182 x bekeken 2 reacties

Aldi betaalt niet mee aan verdoofde castratie

Aldi gaat definitief niet bijdragen aan het compensatiefonds verdoofd castreren.

Het bedrijf heeft een brief van die strekking naar het bestuur van de Stichting Compensatiefonds Verdoofde Castratie gestuurd.

Opmerkelijk in de brief is dat het bedrijf op geen enkele wijze aangeeft dat het berenvlees in de schappen zal leggen. Aldi verwijst alleen naar de Duitse herkomst van het vlees en geeft aan dat dit niet verdoofd wordt gecastreerd en daarmee niet voldoet aan de Nederlandse eis. Daarmee lijkt Aldi zich te onttrekken aan de in CBL-verband gemaakte afspraak in Noordwijk.

Aldi betrekt vlees van Tönnies. Dit bedrijf meldde deze week vlees van bedrijven waar niet meer wordt gecastreerd te gaan leveren. Aldi zelf heeft vorig jaar in september naar buiten gebracht dat het vlees van niet gecastreerde dieren zal gaan verkopen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sjef

  laat ze die pig sleepers snel weer ophalen, de boer kan het blijkbaar wel weer gaan betalen als de supermarkten zich terugtrekken. Wat een enorme verkwisting als binnen niet al te lange tijd toch alleen maar ongecastreerde varkens worden geslacht.

 • no-profile-image

  nico

  Het zoveelste bewijs dat de consumenten er helemaal niet van wakker liggen,

  hoog tijd dat de landbouwers luisteren naar wat de werkelijke consument wil en niet naar een stelletje hypocrieten!!!

  de dag dat de kredietcrisis zal vervangen worden door een voedselcrisis zal het niet helpen met een paar miljarden uit de mouwen te gaan toveren en dan ... ??

Of registreer je om te kunnen reageren.