Home

Achtergrond

Agente belaagd door tientallen scholieren

Een agente van de politie in Flevoland is vanmiddag belaagd door 35 scholieren die twee medescholieren wilden ontzetten.

Dat heeft de politie laten weten. De vrouw raakte lichtgewond. Ze was in burger onderweg naar een onderzoek toen op de Ambonstraat nabij een school twee vechtende scholieren voor haar dienstauto over straat rolden en ze vol in de remmen moest.

De agente stapte uit, haalde de vechtersbazen uit elkaar en wilde hen naar school brengen. Een van de vechtersbazen sloeg de vrouw echter in het gezicht waarna de agente werd belaagd door een grote groep scholieren. Enkele leerlingen schopten de agente en trokken aan haar haren. Ze werd ontzet door te hulp geschoten collega's en de conciërge van de school.

Een van de vechtersbazen, een 12-jarige jongen, is later thuis door de politie aangehouden en wordt vastgehouden. De school neemt maatregelen tegen de andere leerlingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.