Home

Achtergrond 189 x bekeken

'Administratie bij CBR een chaos'

De ondernemingsraad van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen is bezorgd over de slechte administratie bij het CBR.

Daardoor zijn onder meer vijfduizend medische dossiers zoek van mensen die zich moesten laten herkeuren. Bovendien rijden tenminste duizend mensen rond van wie het rijbewijs had moeten worden ingenomen. De or heeft de klachten in een brandbrief gezet die vrijdag naar de CBR-directie is gestuurd.

Volgens de or rijden er mensen ten onrechte rond omdat ze door de politie gepakt zijn voor rijden onder invloed van drank of drugs. Door de trage werkwijze van het CBR is hun rijbewijs niet ingevorderd.

De or zegt dat medisch ongeschikten toch een geschiktheidsverklaring krijgen en automobilisten bij verlenging ineens een rijbewijs voor andere categorieën ontvangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.