Home

Achtergrond

Achtling vestigt record

De achtling die eind januari in het Californische Bellflower werd geboren, heeft een record gevestigd. Het gaat inmiddels om de langstlevende achtling ooit.

Het was een zeer goede week voor de baby's, aldus een arts van het ziekenhuis in Bellflower dinsdag tegen Amerikaanse media. De zes jongens en twee meisjes ademen zelfstandig en drinken onder meer gepasteuriseerde moedermelk van donoren.

In de Verenigde Staten was in 1998 de eerste achtling geboren, maar een van de baby's stierf binnen een week. Wereldwijd zijn zes achtlingen gedocumenteerd, maar in de meeste gevallen overleefde geen van de baby's de eerste uren.

De Californische moeder, de 33-jarige Nadya Suleman, onderging vorig jaar een vruchtbaarheidsbehandeling. Ze had al zes kinderen, waaronder een tweeling. Het hoogste aantal kinderen dat ooit in een keer werd gebaard is negen, maar geen van die baby's overleefde het.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.