Home

Achtergrond 263 x bekeken

Aardappelindustrie VS last van economische crisis

De aardappelverwerkende industrie in de VS heeft last van de economische neergang.

De vraag groeit minder snel en als gevolg daarvan investeert de industrie minder. Dat stelt analist Marieke de Rijke van Rabobank in een rapport over de aardappelverwerkende industrie in de VS. Diepvriesfrites is het belangrijkste exportproduct van de aardappelindustrie in de VS. In China en India zijn de inkomens gestegen. Dat leidt tot een grotere import van aardappelproducten, analyseert De Rijke.

"Op de korte termijn is het vooruitzicht voor de Amerikaanse industrie op zijn best stabiel. Op de lange termijn ziet er wel positief uit, zodra de economie weer aantrekt."

De VS is de vierde exporteur van diepvriesfrites, na Nederland, Canada en België. De Rijke: "Om de export op het huidige peil te houden, is het essentieel dat de aardappelsector zorgt voor kwaliteit en goede relaties met de afnemers."

In de VS daalt de consumptie van aardappelen, omdat sommige diëten ze als ongewenst beoordelen. De Rijke: "Marketing heeft er voor gezorgd dat dat beeld verandert, waardoor de neerwaartse trend wordt omgebogen."

Of registreer je om te kunnen reageren.