Home

Achtergrond 162 x bekeken

Aantal werkloosheidsuitkeringen licht gestegen

Het aantal werkloosheidsuitkeringen is in het laatste kwartaal van 2008 voor het eerst in ruim drie jaar licht gestegen.

Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de laatste drie maanden van 2008 werden 171.000 uitkeringen verstrekt, ruim vierduizend meer dan eind september. Een kwartaal daarvoor stond het aantal uitkeringen nog op 166.000. Het laagterecord dateert van eind december 2001, toen er 165.000 uitkeringen werden geteld.

In het tweede kwartaal van 2005 werden er 330.000 verstrekt. Sindsdien daalden het aantal uitkeringen voortdurend door de voorspoedige economische situatie. Halverwege vorig jaar verslechterden de economische omstandigheden in rap tempo onder invloed van de kredietcrisis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.