Home

Achtergrond 10 reacties

Aanschaf geluidarme trekker fiscaal voordeliger

Voor geluid- en emissiearme landbouwmachines geldt dit jaar dat 50 procent van de aanschaf fiscaal aftrekbaar is. Vorig jaar was dit nog 10 procent. Dat blijkt uit de Milieulijst die SenterNovem, een agentschap van het ministerie van economische zaken.

Onder de specificaties, die online te controleren zijn, vallen tientallen trekkers, waaronder ook types met een vermogen boven de 100 pk. Publicatie van de lijst is vanwege veranderde Brusselse regelgeving uitgesteld, maar geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  nico geen veehouder

  he rick ga naar afrika lekker rustig en ruimte zat

 • no-profile-image

  leon

  Rick, wat ben jij een zielig mannetje zeg met je trieste gedrag! Je hebt zeker geen vrienden of vroeger te kleine schoenen gehad dat je nu als verrader door het leven gaat! Komop zeg, wij moeten ons als landbouwers aan een heel boekwerk met regels houden, terwijl wij gewoon deelnemen aan de EU kijk maar is naar andere landen, kom ik vaak genoeg daar worden middelen gespoten die hier al 10 jaar verboden zijn... En tegenwoordig zijn alle machines voorzien van veilige verlichting en zijn de motors van de trekkers dusdanig verbeterd dat het geluid gereduceerd wordt. Ik denk dat jij RICK beter maar je boel in kan pakken en op een onbewoond eiland kunt gaan wonen, in de stad heb JIJ immers ook last van geluidsoverlast (dan van het café uieteraard)

  Zielig dat zulke mensen VERRADERS er nog bestaan!

  * Geef je nummer maar ik ga graag de discussie met je aan!!!

  M.v.g. Leon

 • no-profile-image

  down under

  Ik heb een ander voorstel voor Rick. Ga verhuizen naar Volkel. In de omgeving van Volkel staan nog tientallen huizen te koop (al dan niet de oorzaak van de kredietcrisis). Lekker rustigge landelijke omgeving en als het mee zit komt de JSF er niet en dan valt het met de herrie ook nog wel mee!

 • no-profile-image

  dirk

  In de oorlog waren er ook lui die graag alles doorklikten aan de vijand,kijk er maar voor uit.Links misschien!

 • no-profile-image

  gert

  de nieuw aan te schaffen straaljagers zullen ook wel geluidsarm zijn,krijgt defensie ook nog subsidie,de overheid moet zelf het goede voorbeeld geven

 • no-profile-image

  rick hol

  Geluidsarme tractoren, die hadden we jaren geleden al moeten hebben. Dit kleine vlakke landje, waar het geluid giga ver reikt, kijkt hier reikhalzend naar uit. Want echte rust is hier in dit overvolle vuile landje nergens meer te vinden!

  Nu ook snel de roetfilter op de tractoren en een kenteken, zodat ik elke overtreding makkelijk kan melden, net zoals in de ons omringende landen al jaren het geval is!

  Rick

 • no-profile-image

  Veehouder

  Als ik dat twee maanden terug had geweten had ik de aanschaf van de traptrekker uitgesteld.

 • no-profile-image

  pieter

  Nou Rick,jij bent precies het type eikel dat niks liever doet dan mensen te koeieneren. ik stel voor dat je je koffer pakt en ergens op een ver onbewoond eilandje gaat wonen!

 • no-profile-image

  FORD

  WATTE ????????

 • no-profile-image

  kolk in tank van

  Jammer dat de John-Deere trekkers niet binnen die geluidsnormen vallen. Het geluid van de kolk die uit de dieseltank komt overheerst erg als een john-deere moet werken.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.