Home

Achtergrond

AGF-consumptie blijft stijgen in Engeland

De bestedingen aan groente en fruit stegen in het Verenigd Koninkrijk vorig jaar met 5,5 procent.

De effecten van de recessie zijn juist hard voelbaar op deze Britse markten. Ook het volume steeg met 1,9 procent, wat volgens Rory Byrne, topman van het Ierste handelsconcern Total Produce, het gevolg is van de sterkere nadruk bij consumenten op gezonde voeding.

Byrne voorspelt dat supermarkten verder snijden in het aanbod leveranciers. Bedrijven die waarde weten toe te voegen, overleven. Bedrijven, die kosten weten terug te dringen en samenwerkingsvoordelen behalen, hebben het beste uitzicht in deze markt.

Volgens de Total Produce topman levert de toetreding van nieuwe EU-lidstaten als Polen en Tsjechië vooral kansen op voor West-Europees partijen. De export van groente en fruit naar de nieuwe lidstaten groeide van twee miljoen ton in 2005 naar drie miljoen in 2007, terwijl de import beperkt bleef op 600.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.