Home

Achtergrond 5 reacties

Zes fabrieken dicht bij FrieslandCampina

FrieslandCampina wil de productie de komende jaren fors herschikken.

Daardoor worden in totaal zes vestigingen in Nederland, Duitsland en België gesloten. Per saldo vervallen hierdoor 624 arbeidsplaatsen.
FrieslandCampina heeft het betrokken personeel en de bonden vanmiddag geïnformeerd over de plannen.

De maatregelen volgen op eind 2008 gestarte onderzoeken naar de mogelijkheden om de productie-, verpakkings- en kaasveredelingsactiviteiten te optimaliseren. Door de fusie is overlap ontstaan bij de productie. Cees 't Hart, hoogste baas van FrieslandCampina: "Doel van de voorgenomen herschikking van de productie is de kosten verder te verlagen door schaalvergroting en efficiëntieverbetering."

De comsumptiemelkbedrijven in Elsterwerda enn Kalkar (beide Duitsland) moeten medio 2011 hun deuren sluiten. In Leeuwarden is het plan om de afdeling Packaging-Zuid, in het tweede kwartaal 2011 te gaan sluiten. De kaasverpakkingslocaties van FrieslandCampina Cheese in Drachten en in Tilburg moeten eind 2010 sluiten. Daarnaast is het voornemen om de kaasproductie- en kaasveredelingsafdeling in Tilburg in het eerste kwartaal van 2011 te sluiten. De eveneens in Tilburg gehuisveste ontwikkelingsafdeing van FrieslandCampina Cheese inclusief proeffabriek worden geherhuisvesd. De kaasfabriek in Dronrijp moet in het tweede kwartaal van 2011 sluiten. De toekomst van de weiproductie in Dronrijp is afhankelijk van een locatiestudie en zal in afwachting daarvan nog als zelfstandige locatie operationeel blijven. Tot slot is het voornemen de productielocatie voor boterolie en roomproducten in Klerken (België) medio 2011 te sluiten.

Op de betrokken vaste medewerkers in Nederland is het Sociaal Plan van FrieslandCampina van toepassing.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  De fusie heeft niet gebracht wat er van verwacht werd,door toedoen van de NMA moesten er winstgevende bedrijven afgestoten worden en is de winst achtergebleven,dit wreekt zich in werkgelegenheid en een te lage melkprijs voor de boer

 • no-profile-image

  peter

  wat heeft die fusie toch veel voordelen gebracht!!!!!!!
  friesland foods heeft de campina- boeren gewoon belazerd

 • no-profile-image

  Bezorgde ondernemer

  Er stoppen veel melkveehouders, dit gaat snel. Friesland/Campina wil heel de wereld regeren, willen ze hun strategie doorzetten, horen bedrijfsluitingen erbij. Maar of de Campina boeren besefte waar ze achter hun rug mee bezig waren en zijn, is zwaar te betwijfelen! Wie had en heeft door wat er bij de banken zich afspeelt en afgespeelt heeft. Een conclussie kunnen we trekken, we zijn achter onze rug om, belazerd! Het is triest, de cooperaties zijn opgericht om de boer een redelijk inkomen te garanderen! Wat is er van over gebleven, de boeren zijn er voor de cooperatie! De beerput is open, je staat voor een verrasing wat voor stank er uit komt! Dit over eerlijk zaken doen!!!

 • no-profile-image

  Volbeda

  Volgende stap,....... comsumptiemelk/dagvers afstoten.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Ruim 50 km. van onze melkveehouderij is de Campina melkerij in Elsterwerda. In de streeknieuws televisieuitzending van rbb (Brandenburg), werd uitgebreid aandacht gegeven aan de voorgenomen sluiting in 2011. De medewerkers/sters zijn zeer teleurgesteld in het besluit van FC. Ik vraag mij ook wel eens af, wat voor koekje's in het ivoren torentje van FC gebakken worden???...

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.