Home

Achtergrond 1 reactie

Zeer slechte prijzen op bloemenveilingen

De prijzen die de afgelopen dagen op de bloemenveilingen voor de diverse bloemsoorten werden betaald zijn erg laag.

En dat geldt dan met name voor de tulpenprijzen. Gemiddeld genomen kwamen deze niet hoger dan 8 tot 10 cent per steel. Bij de lelies gaat het relatief gezien iets beter, maar is het toch ook nog altijd geen vetpot. Ook de prijzen voor hyacinten is ronduit slecht.

De grootste oorzaak van dit resultaat moet vooral worden gezocht in het veel te grote aanbod. Een ander argument dat wordt gebruikt is dat in veel, met name Europese landen de export grote moeilijkheden ondervindt met het transport en veel verkooppunten (onder andere markten en bloemenstalletjes) niet of nauwelijks functioneren vanwege de weersomstandigheden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wiliam

    de email adressen van kwekers zijn bekend bij de veiling ,allemaal 15% minder aanvoeren, moet je kijken wat er gebeurd.Het is crissis,slecht verkoop weer, het blijft vraag en aanbod,iedereen blij,ook de handel.

Of registreer je om te kunnen reageren.