Home

Achtergrond

Winterweer treft detailhandel

Veel winkeliers en restauranthouders hebben last van het winterweer. Er zijn minder klanten en personeel komt soms te laat of helemaal niet.

"Er zijn minder klanten, reserveringen in restaurants worden afgezegd en personeel kan niet op het werk komen'', zegt Melvin Chang van de winkeliersvereniging Binnenstad Den Haag. "We gaan wel gewoon open en proberen met minimale krachten de boel draaiende te houden. Maar we hebben geen hoge verwachtingen. Het komt heel slecht uit'', aldus Chang.

In Leiden zijn de problemen echter minder groot. Bij de V&D stonden zelfs dikke rijen voor de deur, aldus bedrijfsleider Jan van der Linden. "We zijn zelfs tien minuten eerder opengegaan zodat de mensen niet in de kou hoefden te staan. '' Ook is het personeel gewoon op tijd binnengekomen. ,,Ze zijn gewoon iets eerder vertrokken. Ze komen vooral uit de stad zelf, dus dat helpt'', zegt Van der Linden.

Ook bij de winkels van de Bijenkorf gaat het nog redelijk. "De klanten zijn goed aanwezig. Het grootste deel van het personeel heeft de winkels bereikt'', laat een woordvoerster van de winkelketen weten.

De dagen voor de kerst zijn heel belangrijk voor detailhandelaars. Detailhandel Nederland verwacht in de week voor kerst een extra omzet van 750 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.