Home

Achtergrond

Wintershow met trekkers en motorblok

Bezoekers van de Wintershow Achterveld bekijken het motorblok van een trekker.

De jaarlijkse trekkershow bij Gebr. de Vor in het Gelderse Achterveld werd vandaag geopend. In de nieuwe showroom worden vooral Fendt-, Kubota- en Valtratrekkers getoond. Naast modellen die al in gebruik zijn, zijn er ook verschillende nieuwe trekkers te zien die vanaf volgend jaar verkrijgbaar zijn. De trekkershow in Achterveld duurt nog tot en met woensdag. Foto Wil Groenhuijsen

Gewoonlijk melkt veehouder Tjitze Postma koe Zwartje 24 anders. Nu kan het echter even niet zoals hij graag wil. Zwartje 24 is namelijk pas bevallen van een drieling en dat was een zware klus. De Postma’s hadden niet direct door dat er een meerling aan zat te komen, maar toen het eerste vaarskalf ter wereld was gekomen, zag zoon Folkert dat er nog meer moest komen. Na de geboorte van het tweede kalf bleek er vervolgens nog één te zitten. Gelukkig voor de Postma’s waren het alledrie vaarskalveren, en dus ook vruchtbare dieren. De kalveren hebben de eerste dagen wel bijvoeding nodig van andere koeien. Zwartje 24 gaf zelf niet genoeg biest. Foto Lenus van der Broek

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.