Home

Achtergrond 38 reacties

Willy van Bakel los van Vreba Melkvee

Willy van Bakel heeft geen zeggenschap meer in Van Bakel Exploitatiemij en daarmee in Vreba Melkvee, de boerderij van de familie Van Bakel in Vredepeel en het grootste melkveebedrijf van Nederland.

Dat blijkt uit stukken van de Kamer van Koophandel. De belangrijkste activiteiten in Nederland en de VS zijn sinds kort van elkaar gescheiden. Daarmee lijkt de familie het melkveebedrijf in Nederland veilig te willen stellen voor de problemen die zijn ontstaan in de VS. De advocaat van de ondernemers, Vitak advocaten, wil niet reageren.

De onderneming van de families Van Bakel en Van der Hoff in de VS, Vreba-Hoff, wordt geconfronteerd met financiële claims van banken, leveranciers en boeren. Ook draaien de eigen melkveebedrijven in de VS dit jaar met verlies.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  fryske boer

  Deze manouvre kon je aan zien komen. Schuldeisers in VS kunnen waarschijnlijk naar grootste deel geld fluiten.

 • no-profile-image

  ik

  eigen hachie redden??????

 • no-profile-image

  Melkveehouder die graag wil

  "The Show Must Go On", Willy gaat naar India. Z'n navelstreng van het moederbedrijf is doorgeknipt. Willy van Bakel heeft waarschijnlijk niet zo veel vertrouwen meer in de USA. Of heeft hij daar een Beer op de Luifel van zijn Mega boerderij ? Ik snap het niet ? Hoe kun je nou op twee Bruiloften tegelijk Dansen !!! Je hoort wel eens vertellen, er zijn nog Boeren die op een boerderij wachten. Of zijn dat Indianenverhalen ???

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Ik denk dat Van Bakel wel goed slaapt, dat kan niet anders hij moet toch veel energie hebben om in India grote dingen te doen? Het valt op dat dit soort ondernemers barsten van de energie, steeds weer andere nieuwe plannen bedenken en deze moet ook nog even het debacle U.S.A. tot een goed eind brengen toch. Of zou dat even door de Advocaten worden geregeld? Keutelboer u bent een wijs man, dat blikt telkenmale uit uw kundige berichten! Natuurlijk moeten emigreerde boeren alles pikken van hun makelaars C.Q. bemiddelaars! Wij verstrekten een lening aan een vennoot met de intentie de aandelen van deze vennoot in het bezit te krijgen dan wel zou de makelaar het landgoed met winst door verkopen! Ook werden er garanties gegeven. Het feest kon niet doorgaan van wegen "enige onduidelijkheden" het landgoed werd doorverkocht en de makelaars bedachten dat onze "lening" plotseling een "investering" was geworden! Een investering kan natuurlijk verdampen, ideaal voor de makelaar! Nu moest ik "zes jaar" waarvan "drie jaar" via de Nationale Ombudsman in het verweer met de Nederlandse Belastingdienst inzake de tittel van deze transactie e.d. In uitspraak van de Belasting Rechtbank Leeuwarden werd de Belastingdienst in het gelijk gesteld dat wij een "lening" hadden verstrekt! Tot op heden blijven de makelaars echter tegen een Rechtelijke uitspraak in onze "lening als investering" betitelen! O ja de Advocaat van W.v.B zwijgt dat is ook heel normaal. Wij maakten o.a. schriftelijke afspraken via mijn juriste met de Advocaat van de Opponenten zij kunnen en willen "alles" uitleggen, ondanks schriftelijke sommaties blijven alle brieven totaal onbeantwoord! En dat moet u natuurlijk ook "pikken" de opponent denkt kennelijk dat deze acties geen enkel ( juridisch) gevolg zouden, gelukkig is er tegenwoordig internet! Op het Politie bureau te Emmen is mij verklaard dat zij niet blij zijn met het fenomeen internet, en dat na het weigeren van het opnemen van een aangifte! U moet het allemaal maar pikken en u kunt dan lekker stikken! Vrede op aarde!

 • no-profile-image

  henk

  Free Willy

 • no-profile-image

  keutelboer

  Geachte Roelof een goed verhaal . Ik vind dit een van uw beste bijdragen aan deze forums . Wat u nu doet is begrijpbare verbanden bloot leggen . Dit draagt bij aan het proberen te waarschuwen van mensen . Nu laat u duidelijk zien dat er mensen zijn die meerdere petten op hebben . Dit is beter dan met getallen enz. op uw zaak in te gaan en dus beter begrijpbaar voor een buitenstaander. Ga zo door ,succes in uw zaak .

 • no-profile-image

  diensten en

  Het concept,,verbakel"is afgereisd naar India.
  Nederland zal daar niet slechter van worden.
  En zodoende is Verbakel alleen maar gesprekstof en reclame.

 • no-profile-image

  dit gerommel is

  boerderij is nu toch echt wel naar een laag niveau gegaan met deze site, persoonlijk ook slechte ervaringen met het blad, jaren terug een advertentie gezet voor een melker onder nummer,
  hebben ze mijn naam eronder gezet!
  en bedankt

 • no-profile-image

  doe maar gewoon

  je mag in de eu dit jaar en de afgelopen jaren boussen van banken ontvangen.
  Je mag veel rendement genereren.
  Maar als je geen/slecht rendement of grote verliezen lijdt;dan zou je veroordeelt kunnen worden.
  Misschien zijn het allemaal extremen die de samenleving wel kan missen.

 • no-profile-image

  gert

  Het schip verlaten,voor een nieuw avontuur

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  VAN BAKEL IS VAN GOD LOS! (Forum Romanum Imperii Domitiani Declamatore Decimus Iunius Iuvenalis, Anno Domini 2009)

 • no-profile-image

  Wachtende boer

  Is deze handelswijze ook het gevolg van het niet doorgaan van de overeenkomst met de mensen uit india. Daar hoort men niets meer van, is deze overeenkomt nu getekend of niet? De eerste minister plus delegatie van India was 14 dagen geleden al in Washington. Of hebben ze in India ook gehoord van de Dutch maffia in Wauseon, de thuishaven van WvB in Ohio. Wageningen universiteit doet niet mee, de woordvoerder van het zuivelproject in India zegt dat WvB alleen maar een adviserende (promotie, training en technologie) rol speelt. Eerst was er een Hedgefonds die de bedrijven in amerika zou financieren. De leugens van WvB stapelen zich op... Hij is niets anders dan een gewetenloze juridische wereldkampioen die iedereen probeert te flikken en alleen aan zijn eigen denkt. In plaats van fatsoenlijke immigratie begeleiding uit te voeren.

 • no-profile-image

  geen boer

  Het is nog maar te bezien of het 'loskoppelen' van vermogen net vóór de kennelijk spoedige deconfiture van Vreba-Hoff voor de rechter stand houdt. Maar dan ben je in ieder geval weer jaren verder, en daar gaat het Willy om zo schat ik in. Intussen zijn de melkprijzen misschien wel weer aangetrokken! Je zult maar toeleverancier zijn van zo'n kloo****. En dan te bedenken dat er hier mensen zijn die dat allemaal wel 'slim gespeeld' vinden... Tenslotte, Roelof Wijnholds, ALSTUBLIEFT alléén on-topic reageren, en niet wéér dat hele Polen verhaal erbij slepen. U zult vast benadeeld zijn, maar de andere lezers hoeven dit niet élke keer opnieuw te lezen. U kent Piet kennelijk toch al, dus correspondeer direct met elkaar. Alvast bedankt!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Zo is het Roelof !!! alles in logische volgorde plaatsen. Het gaat er om waar de ellende vandaan komt. Waar is het begin van het kwaad!!!... Advocaten houden zelden van recht toe recht aan. Voor zover het mogelijk is, moet u zelf vechten voor uw zaak!!!... De aanhouder wint uiteindelijk!!!!!..... verder sluit ik mij aan bij meneer Keutelboer. groetje's, piet.

 • no-profile-image

  ra ra rare mensen

  Mensen die problemen hebben met dit blad moeten als de brandweer het abo opzeggen van boerderij en doordromen achter hun computer

 • no-profile-image

  keutelboer

  Meneer of Mevrouw Gerommel is al veel langer bezig . Wat heeft u te verbergen , als u personeel zoekt . Een sollicitant moet zijn gegevens wel blood geven . En u wilt u eigen verbergen en proberen de krenten uit de pap te pikken . Elke werkgever die voor zijn bedrijfstaat durft met naam en toenaam personeel te werven . Een bedrijf dat dit niet durft schrikt meestal veel goede sollicitanten af . Het gaat over vertrouwen en manieren van zaken doen in dit forum . En heeft weinig met kwaliteit en niveau Boerderij en AGD te maken . En u kunt deze blaben altijd opzeggen .

 • no-profile-image

  flappie

  Komen ze hier ook mee weg waneer er sprake was van een piramidegeval, en was er al niet beslag gelegd op de peel?

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Het vakblad Boederij is ook opinieblad, onafhankelijk wel te verstaan. Dat is ook goed zo!!!... Elke zelfrespecterende journalist/verslaggever past ook hoor en wederhoor toe!!!... Vooral als het gaat om mondelinge informatie!!!... Ook begrijpelijk!, niemand heeft behoefte onnodig problemen op z'n hals te halen. Lenin heeft gezegd; " Vertrouwen is goed, maar Controle is beter ". Nu is het zo dat wij als mensen niet allemaal wantrouwig zijn, dat is maar goed ook!!!... Als je het mij zou vragen wat ik van wantrouwige mensen vind, is mijn antwoord; dat is ook een manier van leven, maar zeg ik dan als het overdreven wordt gaat het ten koste van de persoonlijke levenskwaliteit. Nu ( in 2009) hebben wij de pech dat door de financiele/economische crisis één enorme vraaguitval naar agrarische producten is ontstaan!!!... Als een onderneming/melkveehouderij dan tot over z'n oren gefinanciérd is, kan men snel in grote problemen komen. Dat blijkt nu ook weer. Daarom moeten wij in ieder geval deze les trekken; houd het overzichtelijk!!!... En" tob u niet af voor Rijkdom, zie van uw voornemen af ",geluk is belangrijker dan geld. Bovendien zijn alle mensen die geld lenen de knecht van de uitlener (bank)!!!... Die willen hun uitgeleende geld terug ontvangen!, plus rente!!!... Nogmaals jonge boeren die graag willen emigreren, houdt het overzichtelijk!!!...

 • no-profile-image

  keutelboer

  Degene die aan Van Bakel nog geld moeten betalen . Moeten hun bedrijf ook maar splitsen in een bedrijf met alle schuld en het andere met alle bezittingen . En dan bedrijf met alle schuld maar aan W v B geven . Als hij dit kan kunt u dat ook . Ik vraag mij af of dat dit allemaal zomaar kan en mag . Maar ik weet zeker als u dat bij W v B zo zou flikken hij dit niet zou nemen .

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Die Van Bakel heeft natuurlijk een veldje Vredewiet tussen zijn mais staan, kweekt paddo's in de kruipruimte onder de deel, heeft een Donner-Speedabonnement en melkt iedere dag ook nog eens dertig liter Red Bull uit twee gekloonde Brandrode Runderen. Anders kan zo'n man dit toch niet volhouden?

 • no-profile-image

  Female US of A

  Dat dat slim bedacht is moeten we nog maar even afwachten. Hier is het namelijk zo dat je dat al wel een jaar van te voren moet hebben geregeld, anders gaat die vlieger niet op.

 • no-profile-image

  W.G. van der Hulst

  Lange epistels niet door te komen die bol staan van allerlei vage verdachtmakingen!! U raad het al: een bijdrage van Wijnholds uit Emmercompascuum

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Geachte meneer van der Hulst, wees blij dat meneer Wijnholds ten opzichte van jullie nog geen man en paard noemt!!!...Het ontbreekt meneer Wijnholds nog aan zelfvertrouwen, in het verleden heeft hij teveel op zijn Raadgevers vertrouwt, dat is jammer!!!... Als meneer Wijnholds zich daarvan distanciéert wordt alles duidelijker, let maar op.

 • no-profile-image

  ondernemer

  Tsja, Slim gehandeld door de van Bakels. Ik denk dat menigeen precies hetzelfde zou hebben gedaan ineen soortgelijke situatie.

 • no-profile-image

  boerenlummel

  groot gelijk, heel slim bedacht

 • no-profile-image

  prutser

  Zulke gladde jongens krijg je nooit, zijn iedereen te snel af

 • no-profile-image

  Charly 's Devil

  We zullen zien als de bedrijven in de USA in handen komen van een curator. Pas dan zal blijken of deze afsplitsing van het Nederlandse bedrijf juridisch correct is of dat het bedrijf niet alsnog in de boedel valt. Dit kan raar lopen en nog vele jaren gaan duren.

 • no-profile-image

  Female US of A

  Het net sluit zich rond Willy van Bakel!
  Zou hij nog lekker slapen????????????

 • no-profile-image

  broodje jaar lang

  Einde voor van der Hoff en de van Bakeltjes draaien gewoon door, slim hoor.

 • no-profile-image

  scharrelaartje

  oeps , iets te groot gegroeid , vele boertjes uit NL ' 'GEBOEID "
  Beloftes en veel schuld , beloning voor heel veel geduld.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Geachte Roelof, heb ik dat goed gelezen ?. U hebt een lening verstrekt aan één vennoot (van één b.v. neem ik aan) met de intentie de aandelen van deze vennoot in het bezit te krijgen. Was op dat moment de b.v. nog niet opgericht?. Verder schrijft u dat de "Bemiddelaar" u ook verzekerde bij eventuele verkoop van het "Landgoed" de winst aan u ten goede zou komen. Omdat ik het niet helemaal begrijp, vraag ik u, om uitvoerige teks en uitleg? Misschien kan ik u verder helpen. U schrijft ook dat de Makelaar de lening in een investering veranderde?. Hoe kan dat? Kunt u het mij beter uitleggen?. B.V.D.

 • no-profile-image

  Sybren

  Meneer Wijnholds, zo te horen zoals ook op een eerder forum bent u zeer benadeeld in een affaire en daar bent u zeer mee aangedaan en ik begrijp uw frustratie. Maar om dat te doen op dit forum is misschien ook niet het beste idee, naar het lezers kan irriteren, waarmee er over een onderwerp wordt gediscussiëerd en u er tussenkomt met uw probleemgeval. Ingeval van emigratie onderzoek eerst zoveel mogelijk een gebied waar u interesse in hebt en praat met verschillende makelaars, gemeente, melkfabrieken (als u in melkveehouderij bent) en stort uw geld nooit zomaar ergens in (zoals deze boeren bij Van Bakel deden), voordat alles stipt op papier staat en er evt een derde partij bij is als getuig om zo maar te zeggen.
  Ik weet verder ook niet wat ik kan zeggen, maar ik hoop dat alles verder voor u in orde komt en dat u uiteindelijk vrede mag vinden. vriendelijk gegroet Sybren

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Het spijt mij dat ik moet constateren dat sommige lezers van dit forum de link niet hebben gelegd inzake "Nederlandse" emigratie bemiddeling c.q. makelaars c.q. adviseurs c.q. Advocatuur c.q. vermogens beheerders c.q. beleggingsadviseurs e.d. Het gaat om Nederlandse praktijken, en deze Nederlanders zijn dan weer in het wilde westen onderweg, dan weer in het oosten kortweg u kunt ze "al over the world" tegen komen.
  Steeds weer zijn Nederlanders het slachtoffer van deze handelaren! Ik had de hoop u te kunnen informeren inzake de meer dan gemiddelde vrijheden welke de rechtstaat Nederland aan opgemerkte zaken mannen bied! Dat u rechteloos mag zijn! Dat u aan geen enkel schriftelijke overeenkomst rechten kunt afdwingen! Dat een door een Deken aan u toegevoegde top Advocaat mr. Schuurmans uit uw dossier feiten bevind welke voor deze top Advocaat aanleiding was opdracht aan zijn cliënt te geven aangifte te doen van een totale zwendel net werk! Het zou u mogelijk bevreemden dan wel frustreren mogelijk "politiek schandalig" te moeten aanschouwen dat de verantwoordelijke voor uw aangifte in die tijd Minister Donner van justitie het nieuwe kantoor gebouw van Gibo Groep opent en feest viert! Toenmalig Minister van financiën Zalm was ook wel eens te gast! En u moest aangifte tegen deze club doen o.a. van illegale inmenging in het Nederlandse recht / Advocatuur! Het is niet bijzonder dat de directie van Gibo Groep schriftelijk beweerd dat mr J.N.T. van der Linden ( uw Advocaat) beweerd dat deze heer als jurist heeft gewerkt bij Gibo Groep, hij op eigen verzoek ontslag nam en was gaan werken voor een Advocaten kantoor Driehoek, hij verder niet wist hoe het met de carrière van opgemerkte jurist was verlopen! En ik vind in KvK onderzoek dat de Accountant een "stichting derden gelden rekening" onder de naam Gibo/Driehoek Advocaten had opgericht. En wie is de bestuurder? De Directeur van Gibo Groep! Zo als eerder opgemerkt is dit volgens de Nederlandse wetgeving "verboden"! Accountants mogen natuurlijk niet in de Advocatuur rommelen! U die in een emigratie keten van dubieuze aangelegenheden terecht komt moet dan "rechteloos" worden gehouden, mogelijk zou u boos zijn. Oprecht hoop ik u te informeren en niet te frustreren dan wel irriteren.
  Met vriendelijke groet, tot mijn onze spijt emigratie ervaringsdeskundigen.

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  Nu weten we het echt wel Roelof, jammer voor jouw dat het zo gelopen is. Succes!

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  beste Roelof, ik zal het wel niet meer snappen maar volgens mij wordt het tijd voor een biertje....Proost! Ga er even lekker tussen uit en begin weer met goede moed maar laat al die onzin nou eens achterwege. Bel het AgD of schrijf ze een duidelijk artikel over je zaak misschien is het echt interresant en plaatsen ze het kunnen we met z'n allen weer reageren!

 • no-profile-image

  keutelboer

  Geachte Roelof houd er wel rekening mee dat Peter R de Vries bezig is met zijn beroep . Dus zijn wit heet cq woest is beroeps matig . Hij verdient hier waarschijnlijk een dikke boterham mee . Zou hij dit gratis of zeg maar voor niets moeten doen deet hij dit ook niet . Kijk alstublief door deze dingen heen met uw ervaring van de andere acteurs waar u zaken mee heeft gedaan . Bij de een is grond of melk enz. handel . bij de andere is nieuws of misdaad handel . Het is maar net hoe je handel intressant maakt om omzet en winst te maken . Er zal best veel van waar zijn en het is maar goed dat die dingen aangekaart worden . Maar juristen vinden wel gaten in de wet en regelgeving . Dit is hun kostwinning . Dus gaan zij proberen deze personen vrij te krijgen of te houden . Hoe langer dit spel duurt hoe meer er verdient wordt , des te beter voor hun inkomen .Verder is dit een publieke zaak en de uwe een privaat rechte zaak . Dit zolang niet bewezen is dat er een misdaad is begaan . Het zou na mijn mening beter voor uw zaak zijn ,hier over niet veel of niets meer te schrijven . Maar alleen zoveel mogelijk verbanden tussen personen en bedrijven blood te leggen . En te vermelden hoe ze te werk gaan en waar ze hun werk gebied hebben . Daarmee waarschuwt u anderen en straft u hun het harst als ze geen zaken meer kunnen doen . Nu speelt u te veel de slachtoffer rol. En wordt u als acteur aangezien en door enkele niet serieus genomen . Dit terwijl er wel degelijk iets aan de hand is .Ik hoop voor u dat uw zaak opgelost wordt en wens u nogmaals veel succes toe .

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Peter R de Vries misdaad verslaggever zelfs bekend in de U.S.A. had Zondag avond Joran van der Sloot weer eens in de belangstelling, ook was hij wit heet c.q. woest om de mogelijkheden van meervoudige veroordeelde pedofielen in Nederland tot wel 35 jaar steeds weer met andermans kinderen in contact te komen! Steeds weer weten deze meervoudig veroordeelden opnieuw kinderen te misbruiken te vernielen. Zij kunnen zelfs een bewijs van goed gedrag krijgen en nu weer met gehandicapte kinderen in een taxi bus rondrijden? En u moet vertrouwen op de rechtstaat? In getallen, emigratie handel in gouden handel. Allereerst moet u dokken voor de "diensten" van uw Adviseurs, makelaar dat is voor hun al leuk. Het word pas echt interessant als er een vorderingspiramide door uw makelaar is opgezet, hij daar in behalve door het slachtoffer zelf geen enkel tegenwerking ondervind en zo als extraatje nog even Fl 285.000,00 en in de zelfde handel later na nota bene meervoudig media aandacht nog eens € 52.500,00 naar zich zelf kan overhevelen! Ik denk dat al over the world veehouders deze getallen graag als jaar inkomen zouden zien voor hun risico en harde werken, laat staan in 1 transactie zoveel slagroom op het toetje te kunnen krijgen! In Nederland en met bepaalde vrije Nederlanders is het meer dan goed mis!!!

 • no-profile-image

  Nieuws

  Nieuwe rechtzaak van DEQ door milieu overtredingen op de bedrijven van Vreba-Hoff in Hudson:
  <>

Laad alle reacties (34)

Of registreer je om te kunnen reageren.