Home

Achtergrond

Westervoorters op de bres voor weeszwijntje

Het hangbuikzwijn dat vorige week op een fietspad in Westervoort werd aangetroffen, krijgt een nieuw thuis.

Tientallen mensen meldden zich voor Knorretje, zoals de gemeente hem heeft genoemd. De echte eigenaar werd alleen niet gevonden, aldus een woordvoerster van de gemeente vandaag.

Het zwijntje was tijdelijk ondergebracht bij een Arnhemse manege, maar kon daar niet blijven. "We hebben heel veel reacties gekregen van mensen die Knorretje wilden hebben. Er zaten zelfs foto's bij van varkentjes die een nieuw vriendje zochten'', zegt de woordvoerster.

Helaas voor de goede bedoelingen van de Westervoorters mag het zwijntje niet zomaar in een tuin een plekje krijgen. De burgemeester, officieel verantwoordelijk voor zwerfdieren in de gemeente, heeft op een kinderboerderij in Den Haag nu onderdak voor het dier gevonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.