Home

Achtergrond

Werkloosheid in Europa loopt iets op

In de Europese landen die de euro voeren, waren in oktober iets meer mensen werkloos dan een maand eerder.

Ten opzichte van vorig jaar zijn er veel meer werklozen. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistische bureau Eurostat, die vandaag bekend zijn gemaakt.

Op de totale bevolking in de eurozone was bijna een tiende werkloos, ofwel ruim 15,5 miljoen mensen. Dat zijn er 134.000 meer dan een maand eerder en ruim 3 miljoen meer ten opzichte van vorig jaar. Ter vergelijking: in de Verenigde Staten was in oktober ruim een tiende werkloos en in Japan 5,1 procent.

Nederland en Oostenrijk hadden de laagste werkloosheid. Daar is respectievelijk 3,7 en 4,7 procent werkloos. Letland en Spanje scoren het hoogst, met ongeveer 20 procent. Alle landen zagen de werkloosheid oplopen in oktober, waarbij in Duitsland het percentage het minst opliep.

Van de jongeren was ruim 20 procent werkloos, waarbij in Nederland het minste aantal jongeren zonder werk zat. Spaanse en Letse jongeren zaten het meest zonder werk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.