Home

Achtergrond

Wereldbank: stimulering niet te snel stoppen

Landen moeten niet te snel stoppen met het stimuleren van de economie.

Met de fiscale stimuleringspakketten wordt een basis gelegd voor groei voor de lange termijn. Dat zei hoofdeconoom Justin Lin van de Wereldbank.

Hij verwacht een volledig economisch herstel in 2013 en raadt landen aan tot en met 2012 de fiscale maatregelen op hun plek te houden. Beleidsmakers vrezen dat de inflatiedruk zal oplopen met de steeds hoger wordende staatsschulden, wat de economische groei weer kan afremmen.

"Op dit moment is het belangrijker om de kwaliteit van de fiscale maatregelen te verbeteren voor het stimuleren van toekomstige groei'', aldus Lin. Volgens hem maakt het dan minder uit dat de schuld toeneemt. Die kan gefinancierd worden met de toekomstige economische groei.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.