Home

Achtergrond 1 reactie

Wellink: herstel zal fragiel zijn

De economie is herstellende, maar het herstel is buitengewoon fragiel.

De economie kan op elk moment tegenslagen krijgen. Dat heeft Nout Wellink, president van De Nederlandsche Bank (DNB) gezegd voor de NOS-radio. Illustratief voor het "hobbelige pad'' zijn volgens Wellink de problemen die onverwacht opdoken in landen als Dubai en Griekenland. "Landenrisico's komen ineens naar boven.'' Wellink wijst Portugal en Ierland ook aan als landen die het lastig hebben.

Volgens Wellink is de financiële sector nog steeds een zwakke plek. "Ik denk dat men te makkelijk denkt dat de financiële sector uit de problemen is. Dan lees je weer van winsten die gemaakt worden. Commerciële banken lijden nog grote verliezen op leningen aan klanten als gevolg van de zwakke economie.''

De centralebankpresident wijst er verder op dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) raamt dat er nog voor 1.700 miljard dollar aan afschrijvingen in het bankwezen moeten komen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Commerciele banken hebben de laatste jaren ook veel misbruik gemaakt van het vertrouwen dat hun klanten in hun hadden,nu is de klant kritisch geworden en dat breekt die banken nu weer op.Veel banken hebben daar zelf schuld aan

Of registreer je om te kunnen reageren.