Home

Achtergrond

Weinig vertrouwen bij Nederlandse ondernemer

Nederlandse ondernemers zijn niet optimistisch over de toekomst.

In een enquête van de Europese Kamers van Koophandel onder 96.000 bedrijven in Europa en Turkije eindigt Nederland bijna onderaan. De deelnemers werd gevraagd wat ze verwachten van investeringen, export, werkgelegenheid en omzet.

De Zweedse ondernemers blijken het meest positief, gevolgd door hun Deense, Turkse en Portugese collega's. België eindigt op de vijfde plaats. De zuiderburen zien vooral de ontwikkeling van de arbeidsmarkt rooskleurig in.

Nederlandse bedrijfsleiders hebben er een hard hoofd in dat de economie zich volgend jaar herstelt. Twee derde van hen verwacht dat het ondernemingsklimaat in 2010 even beroerd blijft als dit jaar. Ook Duitsland eindigt onder het EU-gemiddelde, zij het boven Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.